Ajókás mascarpone

Ha már minden reggeli ételt meguntak a gyerekek, íme, egy különlegesség

Ha azt mondjuk, az ajóka a heringfélék családjába tartozó 15 centiméteres halfaj, amely az Atlanti-óceánban, a Földközi-tengerben és az Északi-tengerben fordul elő, kevesen tudják, miről van szó.

Ha viszont eláruljuk, hogy szardella néven is nevezik, felcsillan a többség szeme, hiszen köztudottan szardellából készül a ringli, egy rendkívül erőteljes ízhatású étvágygerjesztő különlegesség. Nos, így már rokonszenvesebb ez a reggeliötlet?

Hozzávalók 4 személyre
5 dkg ajókafilé 20 dkg mascarpone 3 szelet kenyér

Elkészítés
1. Az ajókafilét pürésítjük, és óvatosan elkeverjük a mascarponéval, amíg sima masszát nem kapunk.

2. Tálkákba kanalazzuk, és enyhén pirított kenyérrel tálaljuk.

Vote it up
294
Tetszett?Szavazzon rá!