Ajakbalzsam házilag

Ne csak egye, kenje is! Nyugtassa a hidegtől kicserepesedett ajkát az alábbi két saját készítésű, luxus ajakápolóval

Az otthoni ajakbalzsam-készítés könnyen szenvedéllyé válhat. Kicsit úgy érezheti magát, mint egy őrült tudós, kicsit úgy, mint egy igazán kreatív szakács. A következő két recept olcsón elkészíthető, és bőséges mennyiséget ad ki. Az ajakápoló-keveréket ajánlatos szétosztani több kis tartóba, így mindig magával vihet egyet belőle.

Mézes ajakápoló
Hozzávalók: 90 g kozmetikai méhviasz, reszelve 125 ml extra szűz olívaolaj 30 g méz 0,5 kapszula E-vitamin, 500 IU

Elkészítés: 1. Mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvassza össze a méhviaszt az olajjal. Ne forralja! Ha elkezd forrni, vegye le a tűzről és hagyja kihűlni. Amikor a méhviasz és az olaj összekeveredett, adja hozzá a mézet. Szúrja ki tűvel az E-vitamin-kapszulát, nyomja ki a felét, majd keverje bele. Az elkészült keveréket öntse ki tiszta, zárható tartókba. 2. Hagyja állni szobahőmérsékleten két napig, amíg kenhető állagúvá válik. Egy kis tégely ajakbalzsamot akár napközben is magánál hordhat, de előfordulhat, hogy éjszaka hűtőben tartva jobban eláll.

Kakaós és csokoládés ajakápoló
Hozzávalók: 90 g kozmetikai méhviasz, reszelve 125 ml extra szűz olívaolaj 0,5 teáskanál kakaópor vagy reszelt csokoládé 0,5 kapszula E-vitamin, 500 IU

Elkészítés: 1. Mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvassza össze a méhviaszt az olajjal. Ne forralja! Ha elkezd forrni, vegye le a tűzről és hagyja kihűlni. Amikor a méhviasz és az olaj összekeveredett, adja hozzá a kakaóport vagy csokoládét. Szúrja ki tűvel az E-vitamin-kapszulát, nyomja ki a felét, majd keverje bele. Az elkészült keveréket öntse ki tiszta, zárható tartókba. 2. Hagyja állni szobahőmérsékleten két napig, amíg kenhető állagúvá válik. Egy kis tégely ajakbalzsamot akár nap közben is magánál hordhat, de előfordulhat, hogy éjszaka hűtőben tartva jobban eláll.
 

Figyelem! Bár ez a keverék édes illatú, mégsem élelmiszer. Ha gyermekeknek adja, magyarázza el, hogyan használják, ne nyalakodjanak.

Vote it up
297
Tetszett?Szavazzon rá!