Alakformálás a strandidényre

Nyárra csinosabb hátsót szeretne? Hetente kétszer végezze el az alábbi két egyszerű gyakorlatot!

Végezzen 20-20 ismétlést, és az egyes alkalmak között hagyjon legalább kétnapi pihenőt. Scott Bryant személyi edző, a női súlyzózás lelkes híve azt ajánlja, a gyakorlatok megkezdése után 4-8 héttel ki-ki használjon kézi súlyzót is. A szakember szerint a súlyzózás az izomtónus fokozása mellett a csontokat és a medencefeneket is erősíti.

Bemelegítésként előbb 5-10 percig gyalogoljon vagy kerékpározzon, amíg kissé meg nem izzad, majd izomnyújtás következzen. Levezetésként is iktasson be ötperces gyaloglást. Bármiféle edzésprogram beindítása előtt feltétlenül beszéljen kezelőorvosával!

Szökdelés-guggolás Álljon vállszélességű terpeszbe, lábfeje nézzen előre. Tartsa a hátát egyenesen, a mellkasát domborítsa ki, a sarka maradjon a padlón, és lassan eressze le az ülepét, hajlítsa be a térdét, mintha székre akarna telepedni. Kuporodjon le így, amennyire csak bír, azután ugorjon fel minél magasabbra.

Korcsolyázás Guggoljon le, amíg a combja kis híján párhuzamba nem kerül a padlóval. Tartsa fenn magát ebben a testhelyzetben, szükség esetén támaszkodjon falhoz. Lassan nehezedjen egyik oldaláról a másikra úgy, hogy a térde kissé kijjebb dőljön a lábfejénél, közben a medencéje maradjon egy szinten.

Vote it up
300
Tetszett?Szavazzon rá!