Alap kelt tészta

Ki tudja, miért, de a február, illetve a farsang lett a kelt tészták főszezonja

Hozzávalók
1 tasak (7 g) porélesztő 1 evőkanál langyos víz 5 dkg finom kristálycukor 1 csipet só 2 evőkanál langyos tej 25 dkg liszt 2 db tojás 17 dkg vaj

Elkészítés
1.
Az élesztőt elkeverjük a vízzel, majd 5 percre félretesszük. közben a cukrot összekeverjük a sóval és a tejjel.

2. A lisztet elektromos keverővel összedolgozzuk az élesztővel és az enyhén felvert tojással.

3. Hozzáadjuk a cukros tejet, és magas fordulatra kapcsolva addig keverjük, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután kis adagokban hozzáadjuk a vajat is.

4. A tésztát ezután letakarjuk, és meleg helyen 2-3 órán át kelesztjük, míg a duplájára nem nő.

Vote it up
166
Tetszett?Szavazzon rá!