Alaszkai bomba

Akár hiszi, akár nem, messze északon rendkívül népszerű ez a hideg finomság. Olyannyira, hogy az Államokban saját ünnepnapja van

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg liszt 6 db tojás 15 dkg cukor 6 dkg puha vaj + a sütéshez 50 dkg fagylalt 0,5 dl likőr 2 db tojásfehérje 10 dkg cukor

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet háromszor átszitáljuk és félretesszük. A tojást és a cukrot kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk (míg a térfogata a háromszorosára nem nő). Beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a vajat is. A tésztát egy kivajazott tepsibe öntjük, 25 perc alatt aranysárgára sütjük, majd félretesszük hűlni.

2. Ezalatt a fagylaltot poharakba kanalazzuk, az aljukba nyomkodjuk, és betesszük a mélyhűtőbe. Amikor a tészta kihűlt, 1-2 cm vastag rétegekre vágjuk, majd akkora karikákat vágunk belőle, mint a fagylaltos poharak alja. A fagylaltot a tésztakarikák közepére helyezzük, és a maradék tésztából vágott darabokkal lefedjük.

3. Tetejét átkenjük a likőrrel, majd 1 órára visszatesszük a mélyhűtőbe. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd a fagylaltos bombák tetejére kenjük, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a csúcsai meg nem pirulnak (4-5 perc). Azonnal tálaljuk.

Vote it up
255
Tetszett?Szavazzon rá!