Albondigas

Sokfelé készítenek húsgolyókat szerte a világban, de az andalúziai bárányhúsgolyók verhetetlenek

Hozzávalók 4 személyre
1 kg bárányhús 0,5 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 4 evőkanál felaprított koriander 1 evőkanál pirított köménymag 1 db tojás 2 evőkanál kakukkfű só, frissen őrölt fekete bors 5 dkg liszt 6 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 fej vöröshagyma 3,7 dl csirkealaplé 2 dkg mandula 0,25 kiskanál sáfrány

Elkészítés
1. Összekeverjük a húst, a fél fej felaprított hagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát, 3 evőkanál koriandert, a köménymagot, a tojást és a kakukkfüvet, és sózzuk, borsozzuk.

2. A masszából kis golyókat formálunk, belehempergetjük a lisztbe és 10 percre a hűtőbe tesszük.

3. Az 1 fej felaprított hagymát a hús olajában aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk az alaplét és felforraljuk. Beletesszük a húsgombócokat, és lassú tűzön, fedő alatt 30 percig főzzük.

4. A mandulát, a sáfrányt, a maradék 3 gerezd fokhagymát és a maradék 1 evőkanál koriandert megőröljük, majd beleöntjük a húsgombócos lébe és azonnal tálaljuk.

Vote it up
259
Tetszett?Szavazzon rá!