Hozzávalók
3 dl langyos víz • 1,25 teáskanál szárított élesztő • 2 teáskanál cukor • 450 g jó minőségű kenyérliszt (és még egy kevés a gyúráshoz) • 1 teáskanál só • 3 evőkanál búzacsíra • 150 g rehidrált alga (wakame vagy hasonló) lecsöpögtetve és felaprítva • 0,25 teáskanál őrölt szerecsendió • 3 teáskanál napraforgóolaj
Elkészítés
1. Egy tálkában keverjük el az élesztőt a cukorral és 0,5 dl vízzel, és hagyjuk állni, amíg felhabosodik.
2. Keverjük össze a lisztet, a sót, a búzacsírát, az algát és a szerencsendiót egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a maradék vizet, az olajat és a felfuttatott élesztőt is.
3. Borítsuk a tésztát belisztezett gyúródeszkára, és addig gyúrjuk, amíg sima lesz, és enyhe benyomás után rugalmasan kisimul! Tegyük egy nagy, kiolajozott tálba, takarjuk le, és hagyjuk állni meleg helyen, amíg a duplájára nem kel (1,5–2 óra).
4. Ismét borítsuk a tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkára, gyúrjuk át finoman kétszerháromszor, tegyük kiolajozott kenyérsütő formába, majd hagyjuk állni, amíg ismét megkel (4560 perc).
5. Tegyük 180 °Cra előmelegített sütőbe (gázsütőnél 4es fokozat), és süssük 45 percig.
Hozzászólás