Almás-baracklekváros máktorta

Igazi ünnepi finomság, sajnos abban az értelemben is, hogy másnapra nyom nélkül elmúlik

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 db tojás 1,2 dl olvasztott vaj 1 dl langyos víz 0,5 rúd vaníliarúd 6 db alma 10 dkg mazsola kevés rum 15 dkg cukor 5 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 40 dkg darált mák 1 db citrom reszelt héja 12 dkg baracklekvár

A csokimázhoz: 15 dkg étcsokoládé 1 dl tejszín 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgájákat habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a vizet és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd belekeverjük a lereszelt almát és a rumba áztatott mazsolát.

2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan az almás keverékhez vegyítjük.

3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal és a citromhéjjal, és ezt is összedolgozzuk a tojásos-almás keverékkel. A masszát tepsibe öntjük, és sütőben kb. 30 percig sütjük.

4. A tortát kihűlés után félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük a felforralt baracklekvárral, a másik lapot pedig a tetejére helyezzük.

5. A csokit és a tejszínt gőzfürdőn felmelegítjük, összekeverjük, majd kissé visszahűtjük és bevonjuk vele a tortát. Amíg még langyos a bevonat, megszórjuk pirított mandulával.

Vote it up
165
Tetszett?Szavazzon rá!