Almás-körtés morzsasüti

Hát nem furcsa, hogy a leghétköznapibb gyümölcsökből is lehet egészen különleges finomságot alkotni?

Hozzávalók 12 szelethez
8 alma 20 dkg körtebefőtt 1 kiskanál fahéj 18 dkg cukor 18 dkg puha Rama + a formába 15 dkg sütőporos liszt 5 dkg őrölt mandula 3 tojás 1-2 evőkanál tej

A morzsához: 12 dkg sütőporos liszt 9 dkg Rama 6 dkg cukor 1 kiskanál fahéj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A körtét a meghámozott és vékony szeletekre vágott almával megegyező méretűre vágjuk, majd a kétféle gyümölcsöt összeforgatjuk a fahéjjal, és félretesszük.

2. A cukrot a Ramával habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a mandulát, majd a tojást és a tejet, és összedolgozzuk.

3. A tésztát egy 23 cm-es Ramával kikent kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és elrendezzük rajta a gyümölcsöket.

4. A morzsához a lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat, majd a gyümölcs tetejére szórjuk, és a sütit 50-55 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
214
Tetszett?Szavazzon rá!