Almás csipkelekvár

Bűvöljön mennyei finomságot ebből a remek őszi vitaminbombából

Hasonló receptek

Hozzávalók kb. 2 üveghez
45 dkg csipkebogyó 70 dkg alma 0,5 citrom héja 0,5 citrom leve cukor

Elkészítés
1.
A csipkebogyók szárát eltávolítjuk, majd a bogyókat egy nem fémből készült (pl. teflonbevonatú) hőálló edénybe tesszük, hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje, és lassan forralni kezdjük.

2. Időnként átkeverve addig forraljuk, míg a bogyók teljesen meg nem puhulnak (ha szükséges, a vizet pótoljuk), majd krumplinyomóval áttörjük, és egy sterilizált muszlinkendőn átnyomkodjuk. (A muszlinkendőt úgy sterilizáljuk, hogy igen forró vasalóval néhányszor átvasaljuk.)

3. Az almát nagyobb kockákra vágjuk (hámozni, magozni nem szükséges), hozzáöntünk annyi vizet, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a citromhéjat, és lassan forralva puhára főzzük (40-50 perc).

4. Az almát sterilizált muszlinkendőbe tesszük, a kendő sarkait összekötözzük, és 1 éjszakára egy sterilizált edény fölé lógatjuk, hogy az almalé az edénybe csepegjen.

5. A csipkelét és az almalét összekeverjük, félliterenként 40 dkg cukrot adunk hozzá, majd hozzáöntjük a citromlét, és addig forraljuk, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezután még 10 percig forraljuk, majd sterilizált befőttesüvegekbe töltjük és lezárjuk.

Vote it up
305
Tetszett?Szavazzon rá!