Almás csirke

Csodás ízhatású ez a hármas: bacon, csirke és alma, ráadásul roppant könnyű elkészíteni

Hozzávalók 2 személyre
1 db egész csirke só, bors 2 szem alma 4 szelet bacon

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 240 °C-ra. A csirke belsejét sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük a meghámozott és lereszelt almával. A nyílást bevarrjuk, a csirkét betakarjuk a baconszeletekkel, a combokat kötözőspárgával összekötjük.

2. A húst egy tepsibe tesszük, a sütőben rövid ideig magas hőfokon sütjük, hogy a szalonna zsírja kiolvadjon, majd a hőmérsékletet lejjebb vesszük 190 °C-ra, és a csirkét további 1 órán át sütjük.

3. A sütési idő második felében a húst néhányszor meglocsoljuk a zsírjával. Amikor jól átsült, kivesszük a sütőből, levágjuk róla a spárgát, és feldarabolva tálaljuk.
 

Tudunk ajánlani más csirkés finomságokat is!

Vote it up
364
Tetszett?Szavazzon rá!