Almás csirkepástétom

Igazi előétel, nem olyan, mint például a tatár bifsztek. Vigyázat: hagyjon helyet a főételnek is!

Hozzávalók 6 személyre
40 dkg csirkemellfilé 40 dkg darált sertéshús 1 szelet bacon 1 gerezd fokhagyma 0,6 dl édes fehérbor 2 db tojás 1 kiskanál kakukkfű 2 kiskanál só 1 kiskanál frissen őrölt bors 2 db alma 5 dkg barna cukor

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apróra vágott csirkét és a darált húst összedolgozzuk az apróra vágott baconnel, az összezúzott fokhagymával, a borral, a tojással és a kakukkfűvel, majd sózzuk, borsozzuk, és 2,5 dl-es szufléformákba kanalazzuk.

2. A szeletekre vágott almát megforgatjuk a cukorban, és a húsos keverék tetejére fektetjük.

3. A formákat egy nagyobb hőálló edénybe állítjuk, az edényt a formák feléig felöntjük forró vízzel, majd 45 percre a sütőbe tesszük.

4. A formákat kivesszük a vízfürdőből, és ha már eléggé lehűltek, legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.

Vote it up
32
Tetszett?Szavazzon rá!