Almás cupcake juharsziruppal

Valóságos almás csoda, kívül-belül gyümölccsel és Henrique Sá Pessoa portugál séf ajánlásával

Hozzávalók 6-8 darabhoz
1 marék mazsola 1,5 dl száraz fehér portói 2 tojás 28 dkg barna cukor 2,2 dl tej 35 dkg liszt + a formába 12,5 dkg vaj + a formába 1 kiskanál őrölt fahéj 25 dkg alma

A szószhoz: 8,5 dkg barna cukor 8,5 dkg juharszirup 1,5 dl víz 1 evőkanál kukoricakeményítő 12 dkg vaj 1 alma

Elkészítés
1. A mazsolát a portóiba áztatjuk. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.

2. A tojást a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és összedolgozzuk. Hozzákeverjük a lisztet, a vajat és a fahéjat, azután a mazsolát és a meghámozott és apróra vágott almát is, és alaposan összedolgozzuk.

3. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett muffinformába kanalazzuk, a sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, majd a sütőből kivéve 5 percig állni hagyjuk, és a sütiket a formából kivesszük.

4. A szószhoz a cukrot, a juharszirupot és a vizet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, simára keverjük, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott almát, és a szószt a sütikre locsoljuk. Melegen tálaljuk.
 

Ismerje meg Henrique Sá Pessoát, aki a fenti receptet ajánlotta, illetve a szintén általa készített tőkehalat csicseriborsóágyon.

Vote it up
230
Tetszett?Szavazzon rá!