Hozzávalók 4 személyre
1,5 evőkanál olaj • 2 db piros és/vagy zöld kaliforniai paprika • 1 evőkanál curry • 2 dl almalé • 2,5 dl csirkealaplé • 2,5 dl kuszkusz • 1 db zöld alma • 5 dkg darált mogyoró
Elkészítés
1. Közepes lángon olajat melegítünk, beletesszük a kis darabokra vágott paprikát és a felaprított hagymát, és 5 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a curryt, és további 1 percig főzzük.
2. Hozzáöntjük az almalét és az alaplét, felforraljuk, majd belekeverjük a kuszkuszt és a kimagozott, feldarabolt almát.
3. A tűzről levéve, fedő alatt kb. 5 percig állni hagyjuk, míg a folyadék fel nem szívódik. Tálaláskor a kuszkuszt villával fellazítjuk, és tetejét meghintjük a darált mogyoróval.
Hozzászólás