Almás kuszkusz

A berberek népi eledele afféle jollie joker: bármit lehet készíteni belőle. Íme, a bizonyíték

Hozzávalók 4 személyre
1,5 evőkanál olaj 2 db piros és/vagy zöld kaliforniai paprika 1 evőkanál curry 2 dl almalé 2,5 dl csirkealaplé 2,5 dl kuszkusz 1 db zöld alma 5 dkg darált mogyoró

Elkészítés
1. Közepes lángon olajat melegítünk, beletesszük a kis darabokra vágott paprikát és a felaprított hagymát, és 5 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a curryt, és további 1 percig főzzük.

2. Hozzáöntjük az almalét és az alaplét, felforraljuk, majd belekeverjük a kuszkuszt és a kimagozott, feldarabolt almát.

3. A tűzről levéve, fedő alatt kb. 5 percig állni hagyjuk, míg a folyadék fel nem szívódik. Tálaláskor a kuszkuszt villával fellazítjuk, és tetejét meghintjük a darált mogyoróval.

Vote it up
198
Tetszett?Szavazzon rá!