Almás muffin

Jó az ötórai teához, a nyolcórai kávéhoz, de bármikor máskor lehet ürügyet találni a fogyasztásához

A muffin eredetileg angol sütemény, melyet a cselédek készítettek maradék süteményekből, kenyérből, morzsákból. A 18. században már úgynevezett Muffin Man-ek árusították a süteményeket az utcákat járva. Aztán megkedvelték a tehetősebb családok is, és a teadélutánok, családi vacsorák kötelező eleme. Igazi hírnevét pedig akkor szerezte, amikor a társadalom széles rétegei rájöttek, hogy nagyon egyszerű és ízletes édességről van szó.

Az amerikai muffin valójában teljesen más, mint korai angol testvére. Kezdetben cupcake-nek hívták és összetevőiben sem használtak olyan sokféle alapanyagot, mint napjainkban. Csupán lisztből, vajból, tojásból és cukorból gyorsan kevert tészta volt, melyet muffinpapírban sütöttek ki. Teteje lapos volt, ezt csokoládéval, habbal, vagy cukormázzal díszítették.

A két változatból alakult ki hosszú évek során a ma is ismert muffin. Ennek számos variációja ismert, csupán néhány szabályt kell betartani, akkor mindig tökéletes lesz az eredmény.

Hozzávalók
20 dkg liszt 2 kiskanál diabetikus édesítőszer 2,5 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál só 1 kiskanál fahéj 0,25 kiskanál szerecsendió 1 tojás 1,5 dl tej 5,5 dkg margarin 18 dkg reszelt alma

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A muffinformába beletesszük a sütőpapírokat.

2. Összekeverjük a lisztet, az édesítőt, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót.

3. Összekeverjük a felvert tojást, a tejet és a margarint, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a reszelt almát is.

4. A tésztát a formákba töltjük, és 20-25 perc alatt megsütjük.

Vote it up
295
Tetszett?Szavazzon rá!