Almás piskóta

Jól illik hozzá a tejszínhab vagy a vaníliakrém. Alma helyett sárgarépával vagy rebarbarával is elkészíthetjük

Hozzávalók 12 szelethez
4 tojás 35 dkg cukor 12 dkg vaj 1,25 dl tej 30 dkg liszt 3 kiskanál sütőpor 3 porhanyós alma 2 evőkanál cukor 1 kiskanál fahéj 7 dkg mandula zsiradék a tepsihez kenyérszeletek

Elkészítés
1. Keverjük a tojást és a cukrot egy keverőtálban habosra. Forrósítsuk fel a vajat és a tejet, de ne hagyjuk felforrni. Állandóan keverve adjuk a tojásos masszához. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, és forgassuk össze.

2. Hámozzuk meg és reszeljük le az almát. Melegítsük elő a sütőt. Keverjük az almareszeléket a tésztához. Vajazzuk ki a tepsit, és kenjük rá az almás tésztakeveréket. Szórjuk rá a cukrot, a fahéjat és az összevagdalt mandulát.

3. Vágjuk csíkokra a kenyérszeleteket, és zárjuk le vele a tepsi lapos oldalát, nehogy sütéskor lefolyjon róla a tészta. Süssük előmelegített sütőben körülbelül 20 percig.

Más változat. Készítsük el a tésztát a fentiek szerint. Hámozzunk meg 1 kg almát, távolítsuk el a magházát, vágjuk félbe és vagdossuk be egyenletesen a domború oldalát. Csepegtessünk rá citromlét. Töltsük a tésztát egy kapcsos sütőformába, és terítsük rá az almát. Süssük 225 °C-on 30 percig.

Vote it up
156
Tetszett?Szavazzon rá!