Alma emeli puddingunk fényét. Nincs tévedés! Az egyetlen d-vel írott puding az, amit mi is pudingnak ismerünk. A másik angolszász eredetű, két d-vel írják, és lehet édes, mint a híres karácsonyi pudding vagy sós, mint a híres Yorkshire-pudding. Nekünk idegen ez a műfaj, pedig oly egyszerű az elkészítés menete, és olyan finom a végeredmény, hogy érdemes kipróbálni őket.
Hozzávalók 4 személyre
3 szelet teljes kiőrlésű kenyér • 1 db nagyobb alma • 2 evőkanál mazsola • 3,5 dl tej • 2 db tojás • 2 evőkanál cukor • 0,5 kiskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés
1. Egy kisebb tepsiben egyenletesen elosztjuk a kockára vágott kenyeret, a meghámozott, kimagozott és feldarabolt almát és a mazsolát.
2. Kézi mixerrel közepes fokozaton összekeverjük a tejet, a tojást, a cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót, ráöntjük a kenyérre, és 10 percig állni hagyjuk.
3. Letakarjuk alufóliával, és 160°C-on 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 20-25 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.
Hozzászólás