Almás pudding

Nem helyesírási hiba, ez nem az általunk ismert puding, hanem az angolszászoké

Hasonló receptek

Alma emeli puddingunk fényét. Nincs tévedés! Az egyetlen d-vel írott puding az, amit mi is pudingnak ismerünk. A másik angolszász eredetű, két d-vel írják, és lehet édes, mint a híres karácsonyi pudding vagy sós, mint a híres Yorkshire-pudding. Nekünk idegen ez a műfaj, pedig oly egyszerű az elkészítés menete, és olyan finom a végeredmény, hogy érdemes kipróbálni őket.

Hozzávalók 4 személyre
3 szelet teljes kiőrlésű kenyér 1 db nagyobb alma 2 evőkanál mazsola 3,5 dl tej 2 db tojás 2 evőkanál cukor 0,5 kiskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés
1. Egy kisebb tepsiben egyenletesen elosztjuk a kockára vágott kenyeret, a meghámozott, kimagozott és feldarabolt almát és a mazsolát.

2. Kézi mixerrel közepes fokozaton összekeverjük a tejet, a tojást, a cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót, ráöntjük a kenyérre, és 10 percig állni hagyjuk.

3. Letakarjuk alufóliával, és 160°C-on 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 20-25 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.

Vote it up
250
Tetszett?Szavazzon rá!