Almás rizottó

Kevés ennél egészségesebb köret létezik, ráadásul megállja a helyét még az ünnepi asztalon is

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 db alma, hámozva és felkockázva 1 evőkanál reszelt citromhéj 8 dkg vaj 3 liter zöldségalaplé 4 evőkanál olívaolaj 70 dkg rizottó rizs 10 evőkanál száraz fehérbor 4 evőkanál reszelt parmezán 2 evőkanál Worcestershire-szósz só, bors

Elkészítés
1. Az almát és a citromhéjat lobogó vízben 4-5 percig forraljuk. A vízből kivéve lecsepegtetjük őket, a citromhéjat félretesszük. 2,5 dkg vajat egy edényben felhevítünk, majd hozzáadjuk az almát, és 5 percig lassan kevergetve pároljuk.

2. Egy másik edényben felforraljuk a zöldségalaplét. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáöntjük a rizst, és elkeverjük úgy, hogy a rizsszemeket bevonja az olaj. Hozzáöntjük a bort, és addig forraljuk, amíg el nem párolog. Annyi alaplét öntünk rá, hogy a rizst ellepje, majd forralni kezdjük. Az elpárolgott alaplét kevergetés mellett folyamatosan pótoljuk, míg a rizs meg nem fő. (kb. 18-20 perc).

3. A forrás után 6 perccel hozzáadjuk az almát.

4. Amikor a rizs már majdnem kész, hozzákeverjük a parmezánt, a Worcestershire-szószt és a maradék vajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Vote it up
206
Tetszett?Szavazzon rá!