Almás süti

Ha süteményt vinne vendéglátóinak, ez legyen az – de persze a receptet se felejtse otthon

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg liszt + a formába 1,5 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál szódabikarbóna 0,75 kiskanál só 21 dkg cukor 11 dkg puha Rama + 3 evőkanál hideg Rama + a formába 2 dl tej 2 db tojás 4 db alma 0,25 kiskanál őrölt szegfűszeg porcukor

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és 15 dkg cukorral.

2. Hozzáadjuk a puha Ramát, a tejet és a tojást, és keverőgéppel 4-5 perc alatt alaposan összedolgozzuk.

3. A massza felét egy Ramával vékonyan kikent és kilisztezett sütőedénybe kanalazzuk, majd egy réteg meghámozott és cikkekre vágott almát teszünk rá.

4. Erre annyi tésztát kanalazunk, hogy éppen ellepje, majd rátesszük a maradék almát, és körbeöntjük a maradék tésztával.

5. A maradék cukrot összekeverjük a szegfűszeggel és a hideg Ramával, megszórjuk vele a sütemény tetejét, majd kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és megszórjuk porcukorral.

Vote it up
78
Tetszett?Szavazzon rá!