Hozzávalók 4 személyre
5 dkg vaj • 50 dkg zeller • 2 db zöld alma • 1 db vöröshagyma • 1 liter csirkealaplé • só, bors • 8,5 dkg bacon • 1,25 dl olívaolaj • 1 marék snidling
Elkészítés
1. A felkockázott zellert, a gerezdekre vágott almát és az apróra vágott hagymát – gyakori kevergetés mellett – vajban 15 percig pároljuk.
2. Felöntjük az alaplével, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük (kb. 25 perc). Összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint hígítjuk.
3. Közben a bacont egy rétegben egy tepsibe rendezzük, 180 ºC-os sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük, majd kissé kihűtjük és összetörjük.
4. Az olajat összeturmixoljuk az apróra vágott snidlinggel és egy csipet sóval. A levest tányérokba merjük, megszórjuk a baconnel, és a snidlinges olajjal tálaljuk.
Hozzászólás