Almás zellerkrémleves

Gyorsan kész, selymesen sima, istenien finom

Hozzávalók 4 személyre
5 dkg vaj 50 dkg zeller 2 db zöld alma 1 db vöröshagyma 1 liter csirkealaplé só, bors 8,5 dkg bacon 1,25 dl olívaolaj 1 marék snidling

Elkészítés
1.
A felkockázott zellert, a gerezdekre vágott almát és az apróra vágott hagymát – gyakori kevergetés mellett – vajban 15 percig pároljuk.

2. Felöntjük az alaplével, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük (kb. 25 perc). Összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint hígítjuk.

3. Közben a bacont egy rétegben egy tepsibe rendezzük, 180 ºC-os sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük, majd kissé kihűtjük és összetörjük.

4. Az olajat összeturmixoljuk az apróra vágott snidlinggel és egy csipet sóval. A levest tányérokba merjük, megszórjuk a baconnel, és a snidlinges olajjal tálaljuk.

Vote it up
6
Tetszett?Szavazzon rá!