Almával és pisztáciával töltött fácán

A vadhús mindig finom, mindig különleges alkalmat teremt, és elkészíteni sem boszorkányság

Hozzávalók 4 személyre
2 fácán 4 szelet prosciutto kevés vaj 0,5 dl calvados

A töltelékhez: 1 evőkanál olívaolaj 1 vöröshagyma 10 dkg zsemlemorzsa 2 alma 1 evőkanál friss kakukkfű 6 dkg sózatlan pisztácia 3 dkg olvasztott vaj só, frissen őrölt bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A töltelékhez az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, majd félretesszük hűlni.

2. A zsemlemorzsát összekeverjük a meghámozott és apróra vágott almával, a kakukkfűvel, az apróra vágott pisztáciával, a vajjal és a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

3. A keveréket a fácánok hasüregébe töltjük, majd a fácánok mellrészét körbetekerjük 1-1 szelet prosciuttóval, a lábaikat pedig konyhai kötözőzsineggel összekötjük.

4. Ezután a fácánokat egy vékonyan kivajazott tepsibe helyezzük, és 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

5. A sütés közben keletkezett szaftot összeforraljuk a calvadosszal, és tálaláskor meglocsoljuk vele a madarakat.

Vote it up
264
Tetszett?Szavazzon rá!