Hozzávalók 4 személyre
2 fácán • 4 szelet prosciutto • kevés vaj • 0,5 dl calvados
A töltelékhez: 1 evőkanál olívaolaj • 1 vöröshagyma • 10 dkg zsemlemorzsa • 2 alma • 1 evőkanál friss kakukkfű • 6 dkg sózatlan pisztácia • 3 dkg olvasztott vaj • só, frissen őrölt bors
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A töltelékhez az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, majd félretesszük hűlni.
2. A zsemlemorzsát összekeverjük a meghámozott és apróra vágott almával, a kakukkfűvel, az apróra vágott pisztáciával, a vajjal és a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.
3. A keveréket a fácánok hasüregébe töltjük, majd a fácánok mellrészét körbetekerjük 1-1 szelet prosciuttóval, a lábaikat pedig konyhai kötözőzsineggel összekötjük.
4. Ezután a fácánokat egy vékonyan kivajazott tepsibe helyezzük, és 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
5. A sütés közben keletkezett szaftot összeforraljuk a calvadosszal, és tálaláskor meglocsoljuk vele a madarakat.
Hozzászólás