Almával töltött csirkemell

Az alma és a fokhagyma íze csodás módon átjárja a csirkét. Lehet, hogy ez lesz a család új kedvence?

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 db csirkemellfilé 15 dkg alma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem 5 dkg puha vaj só, bors, liszt 1 db tojás friss zsemlemorzsa olaj citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A mellfiléket vízszintesen bevágjuk.

2. A meghámozott és lereszelt almát összekeverjük az összezúzott fokhagymával, a petrezselyemmel és a vajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és a mellfiléken vágott „zsebbe” töltjük (a maradékot félretesszük).

3. A húst sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben, azután a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.

4. A bepanírozott húst egy vékonyan kiolajozott tepsibe rendezzük, majd a sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Félidőben átfordítjuk.)

5. A maradék tölteléket néhány perc alatt átmelegítjük, majd a citromgerezdekkel együtt a csirke mellé tálaljuk. Köretként zöldsalátát kínálhatunk hozzá.

Vote it up
193
Tetszett?Szavazzon rá!