Almaborban párolt borjúlábszár

Nemes húsból csak igazán finomat érdemes készíteni. Az alábbi étel megfelel ennek a kritériumnak

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg vaj 4 fej vöröshagyma, apróra vágva 80 dkg borjúlábszár 2 evőkanál calvados 15 dl száraz almabor 20 db mogyoróhagyma 8 db alma, kimagozva, cikkekre vágva 5 dl tejszín 4 db tojássárgája só, bors

Elkészítés
1. Egy serpenyőben 5 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a hagymát, és alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk. A hőfokot növelve hozzáadjuk a húst, és sütni kezdjük. Folyamatosan forgatjuk, amíg mindenhol aranybarna nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a calvadost, és addig főzzük, amíg el nem párolog. Beleöntjük az almabort, hozzáadunk még egy kis sót, majd újra alacsony hőfokon kb. másfél órát főzzük.

2. A vajból 5 dkg-ot egy másik serpenyőben felhevítünk, és a mogyoróhagymát alacsony hőfokon 15 percig pároljuk benne.

3. Egy harmadik serpenyőben a maradék vajat alacsony hőfokon felhevítjük, hozzáadjuk az almát, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük.

4. A húst az edényből kivéve melegen tarjuk. A hús főzőlevéhez hozzákeverjük a tejszín, majd a tojássárgáját, és felmelegítjük. (Vigyázzunk, nehogy felforraljuk!) A húst szeletekre vágjuk, majd a tányérokra téve a szósszal leöntjük, és körberakjuk az almával és a mogyoróhagymával.

Vote it up
182
Tetszett?Szavazzon rá!