Almafánk

Ezt készítse el villámgyorsan, ha szeretne elismerést szüretelni

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
1 dkg élesztő 2,5 evőkanál porcukor 5 dl tej 50 dkg liszt 1 csipet só 2 db tojás 2 dkg puha vaj 70 dkg alma olaj fahéjas porcukor a tálaláshoz

Elkészítés
1.
Az élesztőt és fél evőkanál cukrot elkeverünk 0,5 dl tejjel, majd meleg helyen felfuttatjuk.

2. A lisztet egy edénybe szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojásokat, a vajat és a maradék porcukrot, majd annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, összegyúrjuk.

3. A letakart tésztát langyos helyen a duplájára kelesztjük.

4. Ezután összedolgozzuk a lereszelt almával, majd enyhén kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.

5. A fánkokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.

Vote it up
222
Tetszett?Szavazzon rá!