Hozzávalók 4 személyre
3 db nagyobb savanyú alma • 2 db narancs • 3 evőkanál vaj • 3 evőkanál barna cukor • 1,5 kiskanál friss citromlé • 1/2 kiskanál őrölt gyömbér • tengeri só • 2 dl almabor
Elkészítés
1. Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A narancsot szintén meghámozzuk, az alját és tetejét levágjuk, vékonyra szeleteljük, majd robotgépben összeaprítjuk.
2. A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és enyhén karamellizáljuk.
3. Beletesszük az almát, hozzáöntjük a narancsot, majd kevergetés mellett az almát puhára főzzük.
4. Hozzáadjuk az almabort, a citromlét, a gyömbért és egy kis sót, további 3-4 percig főzzük, majd melegen tálaljuk.
Már csak azért is érdemes fogyasztani, mert az alma egészségvédő hatással bír. Ha meggyőztük, íme, pár további almás recept.
Hozzászólás