Almaszósz

Már Halász Judit is megénekelte ezt az egyszerűen elkészíthető szószt

Hasonló receptek

A népszerű énekesnő Kalózdal az almaszószról című dalában legalábbis ez hangzik el: „a legjobb az almaszósz / s a rántott krokodiltojás”. Noha ez utóbbi vita tárgyát képezheti, az almaszósz kiválóságához nem fér kétség. Sertéshez például kiváló.

Ráadásul az egyszerűségével is kevés szósz vetekedhet, hiszen az almán kívül csak víz és cukor kell hozzá, a többi pusztán ízlés dolga.

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg alma 0,5 db citrom leve 2 evőkanál víz 1,5 evőkanál cukor vaj (ízlés szerint) csipet szegfűszeg vagy szegfűbors (tetszőleges)

Elkészítés
1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Hozzáadjuk a citromlét, a vizet és a cukrot, majd lassú tűzön puhára főzzük, és ízlés szerint egy picit szétnyomkodjuk.

2. Tálaláskor hozzákeverhetünk egy kevés vajat, de ha igazán különleges ízekre vágyunk, szórjuk meg egy csipet szegfűszeggel vagy szegfűborssal.

Vote it up
218
Tetszett?Szavazzon rá!