Amikor jobb SMS-t küldeni, mint telefonálni

A szövegküldést gyakran felszínes, alakoskodó üzenési formának tartják. Pedig vannak előnyei

Amikor nem tiszta a gondolatmenete
Az indulatos vélemény, közlendő gyakran elhomályosítja az elmét, és akadályozza a beszélőt gondolatai pontos megfogalmazásában. Ilyen esetben jobb SMS-t küldeni, mert annak beírásakor van ideje rendszerezni gondolatait vagy javítani a szövegen, ha viszont beszélgetéskor kapkod vagy izgatott, nehezebben találja meg a helyes kifejezéseket, ezért könnyen félreérthetik mondandóját.

Amikor utazik
A tömegközlekedési járműveken telefonálók zavarhatják a többi utast, különösen azokat, aki egy fárasztó munkanap után tartanak hazafelé. Ha munkahelyéről vacsorázni megy és késésben van, küldjön gyors SMS-t partnerének.

Amikor bizalmas információt akar megosztani
Ha nyilvános helyen tartózkodik, és közlendője bizalmas információt is tartalmaz, jobban jár, ha leírja mondandóját egy SMS-ben, mint ha suttogva próbál beszélni.

Amikor nagyon elfoglalt
Közölnie kell valamit egy ismerősével, de halaszthatatlan teendői egymást érik. A telefonbeszélgetés önálló tevékenység, ezért praktikusabb szöveges üzenetek révén egyeztetni a bébiszitterrel vagy kideríteni, hogy mikor kell a gyerekekért mennie, miközben nem kell megszakítania tevékenységét.

Amikor csoportos tevékenységet szervez
Ha több emberrel akar egyszerre közölni valamit vagy találkozót szervezni, jobb megoldás a csoportos üzenet küldése, mint külön-külön beszélni mindenkivel.

Amikor üzletelni akar
Az utóbbi években sok cég találta hatékony kapcsolattartási formának az SMS-t. Egy amerikai felmérés szerint a 2014-ben küldött 8 billió szöveges üzenet 95 százalékát három percen belül elolvasták. Így könnyebben magára vonhatja az ügyfelek figyelmét, akik hajlamosabbak az SMS-re ránézni, mint hívást fogadni vagy e-mailt olvasni.

Amikor bátortalan
Aki zárkózott vagy túlságosan félénk ahhoz, hogy élőszóban kifejtse érzelmeit vagy gondolatait, szöveges üzenetben könnyebben közölheti mondandóját, s közben nem kell zavartan keresnie a szavakat.

Vote it up
282
Tetszett?Szavazzon rá!