Andalúz fokhagymaleves

Arrafelé tudnak igazán ilyen levest csinálni: kolbásszal és kakukkfűvel

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 evőkanál olívaolaj 5 fej fokhagyma 10 dkg chorizo kolbász 1 evőkanál friss kakukkfű 1 evőkanál pirospaprika 1 l csirkealaplé só, bors 4 db tojás kenyér a tálaláshoz

Elkészítés
1. Az olajat alacsony lángon felhevítjük, és héjastól hozzáadjuk a gerezdekre szedett fokhagymát. Meg-megforgatva 15-20 percig pirítjuk, amíg a héj aranybarna nem lesz (ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg!), majd kivesszük és félretesszük.

2. Amikor kihűlt, a héjat eltávolítjuk, a megpuhult gerezdeket pedig összepasszírozzuk.

3. A felvágott chorizót ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd néhány másodperc után a fokhagymapépet is.

4. Megszórjuk a paprikával, hozzáöntjük az alaplét, és alacsony lángon felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk.

5. A tálalás előtt 2-3 perccel a forró levesbe ütjük a tojásokat, és ügyelve arra, hogy egészben maradjanak, megfőzzük őket.

6. A levest forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

Vote it up
193
Tetszett?Szavazzon rá!