Hozzávalók 4 személyre
4 evőkanál olívaolaj • 4 db csirkecomb • 4 db csirkemell • 1 db citrom • 3 db narancs • 4 db szegfűszeg • 8 dkg serrano sonka (vagy pancetta) • 1 szál kakukkfűszár, finoman felszeletelve • 45 dkg mogyoróhagyma • 1 dl száraz fino sherry • 1 pohár víz • só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, a csirkemellet és a -combot barnára sütjük benne, majd a húst kivesszük és félretesszük.
2. Az alaposan megmosott citromot és narancsot szeletekre vágjuk, majd a szegfűszeget a narancs héjába tűzzük.
3. A sonkaszeleteket kis batyukba hajtogatjuk és a kakukkfűszárral összekötjük őket.
4. A felaprított hagymát és a gyümölcsöket a hús olajában addig sütjük, míg a hagyma meg nem barnul, majd a hagyma és gyümölcs felét kivesszük a serpenyőből, a csirkét pedig visszatesszük.
5. Hozzáadjuk a bort és a vizet, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, és a kis sonkabatyukat a csirkedarabokra helyezzük.
6. Alacsony lángon, fedő alatt 20-30 percig főzzük, majd a csirkedarabokat és sonkabatyukat kivesszük, és a félretett hagymás gyümölccsel együtt melegen tartjuk.
7. Felforraljuk a serpenyőben maradt gyümölcsös-hagymás keveréket és összepréseljük, míg dzsem állagú nem lesz. A hússzeleteket a szósszal tálaljuk és a sonkabatyukkal díszítjük.
Hozzászólás