Andalúziai narancsos csirke

Ha még nem ismerné a méltán híres andalúz konyhát, íme, egy remekmű

Hozzávalók 4 személyre
4 evőkanál olívaolaj 4 db csirkecomb 4 db csirkemell 1 db citrom 3 db narancs 4 db szegfűszeg 8 dkg serrano sonka (vagy pancetta) 1 szál kakukkfűszár, finoman felszeletelve 45 dkg mogyoróhagyma 1 dl száraz fino sherry 1 pohár víz só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, a csirkemellet és a -combot barnára sütjük benne, majd a húst kivesszük és félretesszük.

2. Az alaposan megmosott citromot és narancsot szeletekre vágjuk, majd a szegfűszeget a narancs héjába tűzzük.

3. A sonkaszeleteket kis batyukba hajtogatjuk és a kakukkfűszárral összekötjük őket.

4. A felaprított hagymát és a gyümölcsöket a hús olajában addig sütjük, míg a hagyma meg nem barnul, majd a hagyma és gyümölcs felét kivesszük a serpenyőből, a csirkét pedig visszatesszük.

5. Hozzáadjuk a bort és a vizet, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, és a kis sonkabatyukat a csirkedarabokra helyezzük.

6. Alacsony lángon, fedő alatt 20-30 percig főzzük, majd a csirkedarabokat és sonkabatyukat kivesszük, és a félretett hagymás gyümölccsel együtt melegen tartjuk.

7. Felforraljuk a serpenyőben maradt gyümölcsös-hagymás keveréket és összepréseljük, míg dzsem állagú nem lesz. A hússzeleteket a szósszal tálaljuk és a sonkabatyukkal díszítjük.

Vote it up
232
Tetszett?Szavazzon rá!