Andouille kolbász rákkal

A mi füstölt kolbászunk francia kuzinja kivándorolt Louisianába, és ott találkozott egy tengeri herkentyűvel

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg nyers, megpucolt nagyobb garnélarák 1 evőkanál cajun vagy kreol fűszerkeverék 2 evőkanál étolaj 50 dkg andouille kolbász 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 db nagyobb kaliforniai paprika 1 evőkanál frissen aprított kakukkfű 2,5 dl csirkealaplé 2 kiskanál vörösborecet 5 evőkanál kreol mustár só, bors

Elkészítés
1. A garnélarákokat beleforgatjuk a fűszerkeverékbe. Egy evőkanál olajat felhevítünk, és a 2 cm-es darabokra vágott kolbászkák mindkét oldalát megsütjük benne, majd félretesszük. A rákokat is beletesszük a serpenyőbe, és kb. 3 percig sütjük, majd a kolbászokhoz tesszük.

2. A maradék egy evőkanál olajat beleöntjük a serpenyőbe, és beletesszük a vékony szeletekre vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a kakukkfüvet. Kb. 5 perc alatt éppen csak puhára pároljuk a zöldségeket.

3. Hozzáöntjük az alaplét, az ecetet és a mustárt, és állandóan kevergetve addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. A kolbászt és a rákot beletesszük a mártásba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve lassú tűzön átmelegítjük.

Vote it up
170
Tetszett?Szavazzon rá!