Hozzávalók 4 személyre
50 dkg nyers, megpucolt nagyobb garnélarák • 1 evőkanál cajun vagy kreol fűszerkeverék • 2 evőkanál étolaj • 50 dkg andouille kolbász • 1 nagyobb fej vöröshagyma • 1 db nagyobb kaliforniai paprika • 1 evőkanál frissen aprított kakukkfű • 2,5 dl csirkealaplé • 2 kiskanál vörösborecet • 5 evőkanál kreol mustár • só, bors
Elkészítés
1. A garnélarákokat beleforgatjuk a fűszerkeverékbe. Egy evőkanál olajat felhevítünk, és a 2 cm-es darabokra vágott kolbászkák mindkét oldalát megsütjük benne, majd félretesszük. A rákokat is beletesszük a serpenyőbe, és kb. 3 percig sütjük, majd a kolbászokhoz tesszük.
2. A maradék egy evőkanál olajat beleöntjük a serpenyőbe, és beletesszük a vékony szeletekre vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a kakukkfüvet. Kb. 5 perc alatt éppen csak puhára pároljuk a zöldségeket.
3. Hozzáöntjük az alaplét, az ecetet és a mustárt, és állandóan kevergetve addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. A kolbászt és a rákot beletesszük a mártásba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve lassú tűzön átmelegítjük.
Hozzászólás