Aromaterápia házilag

Íme, egy mentás légfrissítő, illatos fiókbélés, elalvást segítő párna és rózsaillatú permet vasaláshoz

Mentás légfrissítő
A finom citrusos borsmentaillat erőt ad és felpezsdít.

Mire lesz szüksége: 10 csepp borsmentaolaj 5 csepp citromolaj 5 csepp narancsolaj 2 evőkanál narancsvirágvíz

Elkészítés: 1. Keverje el az illóolajokat és a narancsvirágvizet annyi vízzel, hogy összesen 1,25 dl-t kapjon. 2. Töltse egy szórófejes palackba. Használat előtt alaposan rázza fel!

Otthonában egyébként légfrissítőként alkalmazhat egyes szobanövényeket is.

Illatosító fiókbélés
Bélelje ki a szekrények fiókjait ezekkel a bájos négyszögletű párnácskákkal, melyek megvédik és illatosítják a ruhákat!

Mire lesz szüksége: 1/2 pohár szárított levendula 1/2 pohár szárított rózsaszirom 1 narancs héja megszárítva és összetörve 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió egy csipet szegfűbors 1 evőkanál ibolyagyökér 5 csepp rózsaolaj 5 csepp levendulaolaj

Elkészítés: 1. Mérje meg a fiók belsejét, és vágjon ki papírból egy megfelelő méretű szabásmintát. 2. Gombostűzze rá a dupla anyagra, és vágjon ki két téglalap alakú darabot. 3. Illessze össze úgy, hogy az anyag a színével egymás felé nézzen, varrja össze három oldalát, és fordítsa ki. 4. Keverje össze a virágszirmokat és a többi hozzávalót. 5. Lazán töltse meg a zsákot az illatos keverékkel, majd kézzel varrja össze a negyedik oldalt.

Elalvást segítő párna
A párnában levő levendula és komló bódító pézsmaillatot áraszt, mely elősegíti az alvást.

Mire lesz szüksége: 1 pohár szárított komló 1 pohár szárított rózsaszirom 1/2 pohár szárított levendula 3 összetört babérlevél 2 teáskanál összetört szegfűszeg 10 csepp levendulaolaj 1 kis méretű pamut párnahuzat

Elkészítés: 1. Törje össze a szárított gyógynövényeket és fűszereket, majd egy tálban keverje össze a levendulaolajjal. 2. Töltse meg a párnahuzatot a keverékkel, és szorosan varrja be a nyílást. 3. A zsákocskát rejtse a párnája és a huzat közé, vagy csúsztassa be a párna alá. Az illat egész éjszaka belengi a hálószobát. Kattintson, ha kíváncsi további alvási tanácsokra!

Rózsaillatú permet vasaláshoz
Használja ezt a rózsás permetezőt a poros, dohos textíliák felfrissítésére, vagy bármikor, amikor egy kis felüdülésre vágyik! Csak annyit kell tennie, hogy vasalás előtt megnedvesíti vele a ruhákat és lakástextilt.

Mire lesz szüksége: 10 csepp rózsaolaj 3 evőkanál rózsavíz

Elkészítés: 1. Keverje össze a rózsaolajat a rózsavízzel és még annyi vízzel, hogy összesen 1,25 dl-t adjon. 2. Tárolja szórófejes palackban. Vasalás előtt permetezze a ruhákra, ágyneműkre. Íme, pár további vasalási praktika.

Vote it up
354
Tetszett?Szavazzon rá!