Aszalt meggyes brownie

A brownie általában nem tartozik a szépségdíjas sütemények közé, az íze viszont az élvonalban van

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg vaj 25 dkg barna cukor 7 dkg méz 27,5 dkg étcsokoládé 4 db tojás 7 dkg liszt 5 dkg kókuszreszelék 10 dkg aszalt meggy

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A vajat a cukorral és a mézzel együtt felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét, és alaposan összekeverjük.

2. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a csokoládémasszához, majd hozzákeverjük a lisztet és a kókuszreszeléket is, és jól átforgatjuk.

3. A masszát egy 15x20 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, a tetejét megszórjuk az aszalt meggyel, és a sütőbe helyezve 20 percig sütjük.

4. A sütőből kivéve félretesszük hűlni, majd 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. A brownie-t tálalás előtt a papír segítségével kivesszük a formából, és kockákra vágjuk.
 

Ismerjen meg további brownie-recepteket!

Vote it up
315
Tetszett?Szavazzon rá!