Audi A1 Sportback

Íme, egy remekbe szabott kompakt az Auditól. Minden porcikája kiváló minőséget tükröz, de azt persze meg is kell fizetni

Plusz
A modell számos részletén meglátszik a rokonság nagyobb testvéreivel, az A3-assal és az A4-essel. Kidolgozása elsőrangú. Ha az olyan príma extrákat is mérlegre tesszük, mint a Bose hifiberendezés meg a xenon fényszóró, szemernyi kétely sem marad, hogy az A1-es vérbeli luxuskompakt.

Mínusz
A Sportback két extra ajtaja megkönnyíti a beszállást a hátsó üléshez, ám ott semmivel sincs több hely, mint a kétajtós A1-esben. A szériafelszereléshez tartozó sportos felfüggesztés nem kínál igazán kényelmes utazást, érdemes tehát a költségmentesen kérhető, puhább, „dinamikus” rugózást választani.

Alternatívák
Akárcsak az A1 Sportback, a Mini Clubman D is nagyobb súlyt helyez a vezetés örömteli élményének biztosítására, mint a haszongépjárműként való alkalmazhatóságra. Ugyanakkor a Mini Countryman már ténylegesen eggyel magasabb osztályba sorolható. A Volkswagen Polo az A1-eséhez igen hasonló műszaki paraméterekkel dicsekedhet, viszont valamivel tágasabb utasteret nyújt, mint sportos atyafija az Auditól. TDI motoros, ötajtós változatban kapható.

Ítélet
Az A1-es még négy utasajtaja dacára sem igazán állíthatja magáról, hogy családi autó – egyszerűen nem elég tágas ahhoz. Kiváló kidolgozása és sportos dizájnja azonban sokat nyom a latban. Csak hát a minőséget meg kell fizetni.

Tesztelt kocsi: 1,6 TDI Ambition
Teljesítmény: 90 LE, Végsebesség: 182 km/h Fogyasztás: gazdaságos 3,8 l/100 km, tesztelt: 5,5 l/100 km, CO2-kibocsátás: 99 g/km, Hossz: 3954 mm, Csomagtartó: 270-920 l

Vote it up
646
Tetszett?Szavazzon rá!