Avokádós sütemény

Ha létezik répatorta, miért pont az avokádó ne lehetne egy édes finomság alapanyaga?

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg liszt + a formába 1 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 0,5 kiskanál tengeri só 2 db nagy érett avokádó 0,8 dl olívaolaj 22 dkg cukor 2 db tojás 2 kiskanál vaníliakivonat 1,2 dl szójatej vagy sovány tej 1 evőkanál narancslé

A töltelékhez: 7 dkg dió 5 dkg világos barna cukor 1 kiskanál őrölt fahéj 8 evőkanál apróra vágott félédes csokoládé

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 165 °C-ra, és a rácsot a sütő alsó részébe helyezzük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálba szitáljuk, és félretesszük.

2. A töltelékhez a diót a cukorral és a fahéjjal együtt robotgépben összeaprítjuk, majd összekeverjük a felaprított csokoládéval.

3. Az avokádók húsát pürésítjük, majd kézi mixerrel hozzákeverjük az olajat. Lassan hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd egyenként hozzávegyítjük a tojásokat és a vaníliát.

4. A szójatejet elkeverjük a narancslével. Az avokádós keverékhez három részletben hozzáadjuk a lisztet, ill. egy-egy adag liszt között a narancsos szójatejet.

5. A tészta felét egy kiolajozott, kilisztezett kuglófformába töltjük, majd megszórjuk a töltelék felével. Ezután rásimítjuk a maradék tésztát, és megszórjuk a maradék diós keverékkel.

6. Sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, majd körben egy késsel fellazítva óvatosan egy tálra borítjuk.

Vote it up
6
Tetszett?Szavazzon rá!