Az éhezők viadala – Futótűz

Bemutatták Az éhezők viadala sorozat második filmjét. Íme, pár bennfentes információ, mielőtt megnézné

Kapcsolódó cikkek

Az első mozifilm rendezője, Gary Ross nem akart a második filmre kiszabott szoros határidőn belül dolgozni, ezért végül úgy döntött, nem ő rendezi a Futótüzet.

 Francis Lawrence, aki olyan filmeket rendezett eddig, mint a Legenda vagyok vagy a Vizet az elefántnak, elvállalta mind a Futótűz, mind a következő kettő, A kiválasztott alapján készülő film rendezését.

 A Futótűzben az egyik legnehezebb feladat annak eldöntése volt, hogy a könyv mely részei maradjanak ki a filmből. Az írónő, Suzanne Collins találkozott a filmet rendező Francis Lawrence-szel, hogy átnézze a forgatókönyvet, és segítsen kitalálni, mely szereplőket és jeleneteket hagyják ki.

 A filmet három helyszínen forgatták: Atlantában, a New Jersey állambeli Oaklandben, valamint Hawaii Oahu nevű szigetén.

 Néhány jelenetet azok közül, melyek a dekadens fővárost, Kapitóliumot ábrázolják, az atlantai Marriott Marquis hotelben vettek fel. Ugyanezen a helyszínen tartják a Dragon*Con nevű éves sci-fi összejövetelt.

 A Futótűz regényváltozatából Bonnie és Twill, a 8. körzetbeli szökevények, akik hírt adnak Katnissnek a forradalomról, nem kerültek fel a vászonra. A film a lázadást – és a 13. Körzet létezését – más módon vezeti elő.

 A rendező, Francis Lawrence elmondása szerint Peeta szerepére ráerősítettek a könyvhöz képest. Ahogy Lawrence fogalmaz: „megférfiasítottuk egy kicsit”.

 A regény Darius nevű szereplője szintén a vágószoba padlóján végezte. Ő volt az a békeőr, akit avoxszá tettek, miután megpróbált véget vetni Gale megostorozásának.

 A filmen hallható Atlas című számot a Coldplay adja elő. A dalhoz tartozó lemezborító Jennifer Lawrence-t mutatja Katniss Everdeen szerepében, kezében egy íjjal.

 Panem, Az éhezők viadala-filmekben ábrázolt nemzet egy római szófordulat, a „panem et circenses” alapján kapta a nevét, mely lefordítva annyit tesz: „kenyeret és cirkuszt”. A szállóige arra utal, hogy a Római Birodalomban az alapvető szolgáltatások vagy élelmiszerek, valamint az erőszakos, véres szórakozás biztosítása volt a tömegek feletti hatalomgyakorlás eszköze.

Vote it up
312
Tetszett?Szavazzon rá!