Az új B osztály

Indulásra készen felpörög a vadonatúj Mercedes. Elődjénél alacsonyabb építésű és hosszabb, de vajon elnyeri az autósok tetszését?

Ami tetszik
Noha a kocsi alacsonyabb és szélesebb, a sofőr és utasai mégis magasabban ülnek, mint a C osztályú járműben. A közvetlen, precíziós kormányzás, illetve erőátvitel vonzó, akárcsak a mértéktartó fogyasztású, erős dízelmotor.

...és ami nem
Ha kicsinységek is, de prémium modell esetében szembeötlők: a vezető jobb térde a középkonzolt súrolja, a hátsó üléspárna pedig rövid. Egy-két kapcsoló elhelyezését is időbe telik megszokni.

Alternatívák
A Golf Plus (jobbra) kompaktabb, mint a B osztályú kocsik, és kicsit olcsóbb is, mint azok általában. Érdemes elgondolkodni a 105 lóerős 1.2 TSI választásán, de a Plust dízelváltozatban is árulják. Bár a Peugeot 3008-as méretre nagyjából megegyezik a B osztállyal, belső tere jóval kevésbé tágas. Ebben az osztályban ritka bravúrként gazdaságos dízelhibrid (3,8 l/100 km és 99 g/km CO2) is kapható belőle.

Ítélet
Az új B osztály sportos külseje ellenére a kompakt személyszállítók kategóriájába tartozik. Szolgáltatások és vezetési kényelem tekintetében jól teljesít, de a konkurenciához viszonyítva igencsak drága.

Vote it up
444
Tetszett?Szavazzon rá!