Az Adria ízei

Marin Rendić kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozik, de nem idegen tőle a molekuláris gasztronómia sem

A konyhámban keverednek a tradicionális és modern eljárások, de a legfontosabb fűszer a kreativitás – mondja Marin Rendić, aki az újhullámos horvát konyha egyik legreprezentatívabb képviselője. Nem idegen tőle a molekuláris gasztronómia, amely a főzés közben zajló fizikai és kémiai folyamatokra alapozva újszerű ételeket alkot. Marin 2009-ben elnyerte a Mediterrán és Európai Konyhafőnökök Szövetsége „I. osztályú séf” titulusát.

Az őt körülvevő természetből merít ihletet. Éttermében, a novigradi Pepeneróban nem tűri a nagyüzemben készült hozzávalókat. – Mi készítjük a tésztát, a kenyeret, a desszertet, de még a tengeri algát is magunk szedjük – büszkélkedik. Kizárólag friss helyi termékeket használ, s extra szűz olívaolajat. – Így a tenger eredeti ízei érintetlenek maradnak – magyarázza.

Vendégei rajonganak a Pepeneróban felszolgált ételek gazdag ízvilágáért és a fogások külleméért. – A szívemet-lelkemet beleadom az ínyencfalatok elkészítésébe, amelyekkel gyakran sikerül meglepni a vendégeket.

Marin egyik kedvenc étele a tengeri süllő sóágyon sütve (éttermében olyan kövön tálalja, amelyet a Novigrad partjait nyaldosó tengerből szedett, de az ön tányérján is finom lesz). A vadspárgának is nagy rajongója, szereti tojással, krumplival vagy babbal kombinálni – remek előétel. Ezeket a recepteket ajánlja olvasóinknak.

Vote it up
242
Tetszett?Szavazzon rá!