Az egészséges haj hat titka

A téli hidegben és a nyári melegben fokozottan óvnunk kell a hajunkat is. Íme, pár egyszerű tipp, hogy sokáig megőrizze a fényét

Óvja haját a forró formázóeszközöktől
Ha rendszeresen használ olyan eszközöket, melyek extrém hőhatásnak teszik ki a haját, előtte mindig alkalmazzon valamilyen hővédő hajápoló terméket. A méhpempőt, B5-vitamint és hasonló összetevőket tartalmazó termékek bevonatot képeznek a hajon, és megvédik a károsodástól, miközben kondicionálják, és helyrehozzák a korábbi károkat.

Használja a megfelelő kefét és fésűt
Csak akkor használjon fésűt, ha nedves a haja! Ha a száraz hajat nem keféli, hanem fésüli, ez eltörheti a hajszálakat, mivel a merev eszköz beleakadhat a töredezett hajvégekbe.

Eressze le a haját
Ha gyakran viseli felkötve a haját, itt az ideje, hogy változtasson ezen a szokásán. Ha szorosan hátrasimítva tartja a hajat, ez káros lehet, mivel a haj természetellenesen húzódik és feszül. A hajgumi fel-le húzkodása pedig szintén töredezéshez vezet.

Kerülje az ammóniát
Az ammónia jellemző összetevője az általánosan használt tartós hajfestékeknek. Hatására a haj kiszáradhat, és a végei töredezhetnek. Az utóbbi pár évben megjelentek a piacon ammóniamentes tartós és féltartós hajszínezők is. Ha teheti, használjon inkább ammóniamentes festéket, hogy megóvja a haját a további károsodástól.

Engedjen a hajának
Nem titok, hogy minden egyenes hajú nő göndör fürtökre vágyik, és fordítva. A természetellenesen göndörített vagy egyenesített haj azonban károsodhat, mivel az eredmény eléréséhez túl erős hőre és különféle vegyi anyagokra van szükség. Ha szeretné, hogy haja sokáig egészséges és fényes maradjon, lehetőleg ne kényszerítse túl gyakran a természetestől eltérő formára. Tartsa meg ezt a különleges alkalmakra. A visszafogottság sokkal kevésbé árt meg!

Nyáron is elkél a hajvédelem
Nyáron gyakran hallunk arról, hogy óvnunk kell a bőrünket a naptól, a hajról viszont alig esik szó. Bár a napfény hajra gyakorolt hatásai nem életveszélyesek, a haj szárazzá, törékennyé és élettelenné válhat. Keressen olyan samponokat, balzsamokat és kondicionálókat, melyek UVA és UVB elleni védelmet nyújtanak, így elkerülheti a haj szélsőséges kiszáradását.

Vote it up
279
Tetszett?Szavazzon rá!