Báránybélszín sült zöldségekkel

A bárány legnemesebb részéből készült szaftos szeletekhez jól illenek a wokban pirított, ropogós zöldségek

Hozzávalók
1 darab 1 cm-es gyömbérgyökér 12,5 dkg brokkoli 12,5 dkg póréhagyma 12,5 dkg vízitorma 12,5 dkg zsenge cukorborsó (hüvelyben) 12,5 dkg bébikukorica 50 dkg báránybélszín 1–2 evőkanál olívaolaj só és fekete bors 2 evőkanál földimogyoró-olaj 3 evőkanál tyúkhúsalaplé 1–2 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés
1. A gyömbért megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, majd azokat 2–3 darabra vágjuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, megmossuk, szárazra töröljük, kb. 10 cm-es darabokra, majd vékony csíkokra vágjuk. A vízitormát megmossuk, szárazra töröljük és összevágjuk; a cukorborsóhüvelyeket és a bébikukoricát megmossuk és szárazra töröljük. Az egészet félretesszük.

2. A báránybélszínt nyolc, kb. 2,5 cm vastag szeletre vágjuk. A szeleteket szárazra töröljük, megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk sóval és borssal.

3. Egy serpenyőt mérsékelt hőfokon felforrósítunk, beletesszük a hússzeleteket, és kb. 2 percig sütjük, míg az aljuk meg nem pirul. Megfordítjuk és a másik oldalukat 3–4 percig sütjük, majd lefedve melegen tartjuk.

4. Közben egy wokban vagy egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a földimogyoró-olajat. Beletesszük a gyömbért és a zöldségeket és állandó keverés mellett 3–4 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a húsalaplét és a szójaszószt, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és időnként megkeverve még 2 percig pároljuk.

5. Négy tányérra 2-2 bárányérmét teszünk, és a zöldségekkel tálaljuk.

Vote it up
290
Tetszett?Szavazzon rá!