Bécsi almás pite

A szomszéd pitéje finomabb vagy sem? Süsse meg, és döntsön ön, hiszen a pite próbája az evés

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
32 dkg liszt + a sütéshez 8 dkg cukor 0,5 db citrom héja, reszelve 2 db tojás 16,5 dkg vaj + a forma kikenéséhez 1 db tojássárgája

A töltelékhez: 10 dkg mazsola 4 db alma 4 db babapiskóta 10 dkg dió, apróra vágva 6,5 dkg cukor 1 kiskanál őrölt fahéj 1 evőkanál vaj

Elkészítés
1.
A lisztet egy edénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a citromhéjat és a tojást. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk, miközben a vajat kisebb adagokban folyamatosan hozzáadjuk. A tésztából cipót formálunk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A mazsolát egy edényben felöntjük annyi forró vízzel, hogy éppen ellepje, és 15 perc áztatás után jól lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk, majd felkockázzuk, és egy nagyobb edényben jól elkeverjük a babapiskótával, a mazsolával, a dióval, a cukorral, a fahéjjal és a szoba-hőmérsékletű vajjal.

3. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük. Egy sütőformát kivajazunk, a tészta kétharmadát belisztezett lapon kinyújtjuk, és a sütőforma aljába helyezzük úgy, hogy az oldalait is kibéleljük.

4. A tölteléket a sütőformában lévő tészta tetejére kanalazzuk, a maradék tésztát pedig kinyújtjuk, és a töltelék tetejére tesszük úgy, hogy az alsó tésztaréteg széleivel összezárjuk. A tetejét megkenjük az enyhén felvert tojássárgájával, és kb. 45 percig sütjük.

Vote it up
258
Tetszett?Szavazzon rá!