Bécsi almás rétes

Nem könnyű a nyújtás, de megéri, hiszen az egyik legfinomabb almás desszertet kapjuk végeredményül

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg finomliszt + a nyújtáshoz 15 dkg rétesliszt 2 evőkanál étolaj 1 csipet só 1 evőkanál ecet 1,2 dl langyos víz 3 evőkanál vaj

A töltelékhez: 1 kg alma 1 citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg cukor 8 dkg darált keksz 5 dkg mazsola őrölt fahéj, ízlés szerint

Elkészítés
1. A töltelékhez meghámozzuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk az almát, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval és félretesszük.

2. A kétféle lisztet elkeverjük az olajjal és a sóval. Az ecetet a langyos vízbe keverjük, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, tésztává gyúrjuk és letakarva fél órán át pihentetjük.

3. Egy nagy konyharuhát meghintünk liszttel, a tészta felét kinyújtjuk rajta, majd a kézfejünkkel alányúlva, a levegőbe emelve is nyújtjuk. Ezután meglocsoljuk a megolvasztott vajjal. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.

4. A tölteléket szétterítjük a tésztalapokon, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és tepsibe tesszük őket. A rétesek tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, majd 210 °C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
 

Ismerjen meg más rétesrecepteket is!

Vote it up
235
Tetszett?Szavazzon rá!