Bécsi szelet

A szokásosnál is finomabb lesz, hogyha két serpenyőben hevítünk olajat: az egyikben igen forróra, a másikban kevésbé forróra

A bepanírozott húst először fél percre a forróbb olajba helyezzük, majd rögtön átrakjuk a kevésbé forróba, és ebben sütjük aranybarnára.

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg borjúcomb 5 db tojás 40 dkg zsemlemorzsa 20 dkg liszt olaj a sütéshez

A burgonyasalátához: 1 kg burgonya 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál mustár só, bors 0,5 evőkanál ecet 4 dl húsalaplé

Elkészítés
1. A szeletekre vágott és alaposan kiklopfolt húst megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában, majd egy méretes serpenyőben aranybarnára sütjük.

2. A burgonyát héjában megfőzzük, kicsit félretesszük hűlni,majd meghámozzuk és karikára vágjuk.

3. Óvatosan összekeverjük a felkarikázott hagymával, az apróra vágott fokhagymával, a petrezselyemmel és a mustárral, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ecetet.

4. Végül hozzáöntjük a forró húsalaplét, és hagyjuk kihűlni.

Vote it up
230
Tetszett?Szavazzon rá!