A bepanírozott húst először fél percre a forróbb olajba helyezzük, majd rögtön átrakjuk a kevésbé forróba, és ebben sütjük aranybarnára.
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg borjúcomb • 5 db tojás • 40 dkg zsemlemorzsa • 20 dkg liszt • olaj a sütéshez
A burgonyasalátához: 1 kg burgonya • 2 fej vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 1 csokor petrezselyem • 1 evőkanál mustár • só, bors • 0,5 evőkanál ecet • 4 dl húsalaplé
Elkészítés
1. A szeletekre vágott és alaposan kiklopfolt húst megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában, majd egy méretes serpenyőben aranybarnára sütjük.
2. A burgonyát héjában megfőzzük, kicsit félretesszük hűlni,majd meghámozzuk és karikára vágjuk.
3. Óvatosan összekeverjük a felkarikázott hagymával, az apróra vágott fokhagymával, a petrezselyemmel és a mustárral, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ecetet.
4. Végül hozzáöntjük a forró húsalaplét, és hagyjuk kihűlni.
Hozzászólás