Bécsi szelet sertésből

A klasszikus recepteknél nem mindig érdemes ragaszkodni a megszokott hozzávalókhoz

Hozzávalók 4 személyre
8 szelet sertéshús 12 dkg liszt 2 csipet frissen őrölt bors 2 kiskanál só 4 db tojás 30 dkg zsemlemorzsa 8 evőkanál étolaj 2 evőkanál vaj 4 evőkanál kapribogyó 2 db citrom

Elkészítés
1.
A hússzeleteket alaposan kiklopfoljuk. A lisztet elkeverjük a borssal és a sóval. A tojást enyhén felverjük és hozzáadunk egy csipet sót.

2. A húst finoman belisztezzük, belemártjuk a tojásba, majd a zsemlemorzsába, és forró olajban, egyszer átforgatva aranysárgára sütjük.

3. A vajat a kapribogyóval együtt serpenyőbe tesszük, és addig hevítjük, míg a vaj teljesen fel nem olvad.

4. Tálaláskor a hússzeletekre kanalazzuk, és citromgerezdekkel díszítjük.

Vote it up
147
Tetszett?Szavazzon rá!