Hozzávalók 4 személyre
8 szelet sertéshús • 12 dkg liszt • 2 csipet frissen őrölt bors • 2 kiskanál só • 4 db tojás • 30 dkg zsemlemorzsa • 8 evőkanál étolaj • 2 evőkanál vaj • 4 evőkanál kapribogyó • 2 db citrom
Elkészítés
1. A hússzeleteket alaposan kiklopfoljuk. A lisztet elkeverjük a borssal és a sóval. A tojást enyhén felverjük és hozzáadunk egy csipet sót.
2. A húst finoman belisztezzük, belemártjuk a tojásba, majd a zsemlemorzsába, és forró olajban, egyszer átforgatva aranysárgára sütjük.
3. A vajat a kapribogyóval együtt serpenyőbe tesszük, és addig hevítjük, míg a vaj teljesen fel nem olvad.
4. Tálaláskor a hússzeletekre kanalazzuk, és citromgerezdekkel díszítjük.
Hozzászólás