Emlékszik még a menzára? Ahol a resztelt májat kitűnően csinálták. Ahol volt repeta a csokiöntetes piskótából. A fasírtnak is fasírtíze volt. Tényleg ízletes volt-e az ételek nagy része, vagy csak az emlékezet szépíti meg? Íme, egy klasszikus „menzakaja” korszerűsítve és ellenállhatatlanul.
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg darált marhahús • 20 dkg darált bélszín • 2 kis fej vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 2 kiskanál Worcestershire-szósz • só, bors • 20 dkg zsemlemorzsa • olaj a sütéshez
Elkészítés
1. A kétféle húst az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a Worcestershire-szósszal alaposan összedolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk.
2. A masszából vizes kézzel hengereket formázunk, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára sütjük.
Nagyon finom például finomfőzelékhez, de akár paradicsomos káposztához is.
Hozzászólás