Bőrradír a konyhából

Saját kezűleg is kiváló minőségű szépségápolási termékeket készíthet. Íme, egy recept a szakértőtől

Lisa Devo, a New York állambeli Nyackben működő Brickhouse Soap szappanfőző műhely alapítója a természetes, organikus nyersanyagok feltétlen híve. Mivel vállalkozása a konyhából nőtt ki, érthető, hogy Devo a házilagos szépítőszerek nagy szakértője.

– Kísérletezzenek! – ad tanácsot. – Játszadozzanak, adják hozzá a keverékhez kedvenc gyógyfüvüket, és élvezzék az eredményt!

Az alábbiakban közöljük Devo bőrradírreceptjét. A bőrradírok általában az egész testre valók – arcbőrre ki-ki saját felelősségére használja!

Zabpelyhes bőrradír
Hozzávalók: 5 dl konyhasó vagy tengeri só • 2,5 dl olívaolaj • 1 dl darált biozabpehely • 1 evőkanál vanília • 2 evőkanál tiszta juharszörp

Elkészítés: 1. Valamennyi hozzávalót keverje össze, majd üljön be az üres fürdőkádba. Vastagon kenje a bőrére a keveréket, összpontosítson az elszarusodott hámfelületekre, például sarokra, térdre, könyökre.

2. Egy percig hagyja állni a bőrén az anyagot, azután meleg mosdókesztyű vagy illatszerboltban kapható luffa, azaz tökbélszivacs segítségével erőteljes mozdulatokkal dörzsölje végig a testét. Alaposan öblítse le; ezután bébipuhaságú bőrrel léphet ki a kádból.
 

Íme, pár további házi szer a bőrfiatalításra!

Vote it up
321
Tetszett?Szavazzon rá!