Babaülés

Nagyon nem mindegy, milyen ülésen trónol az örökös, amikor autóban, babakocsin, netán a járdán lóbálva szállíttatja magát

Életkor? Inkább a baba súlya irányadó: a „0” jelzésű ülések 10 kg-ig (kb. 9-10 hónapos korig), a „0+” jelűek 13 kg-ig (kb. 16-18 hónapos korig) használhatók.

Szabvány? Ma már kizárólag az ECE R 44-04 (narancssárga címkén feltüntetett) tanúsítvánnyal ellátott ülések tekinthetők megfelelőnek.

Biztonság? A kellő biztonságot a szilárd vázszerkezet – különösen a dupla héjszerkezetű váz, energiaelnyelő betéttel, a kellő oldalvédelem, az állítható övfeszítős három-, sőt ötpontos biztonsági öv, valamint a rugalmas betétek szolgálják.

Rögzítés? A baba biztonsága érdekében az ülés kizárólag a menetiránynak háttal rögzíthető, rá­adásul az első ülésen csak akkor, ha a légzsák kikapcsolható. A hárompontos biztonsági övvel való rögzítésnél sokkal korszerűbb az ún. Isofix-rendszer, amely adaptereivel közvetlenül a karosszériához rögzíti az ülést.

Funkciók? A legsokoldalúbb modellek az autóülés- és hordozó- (mózeskosár-) funkción túl babakocsivázban ülésként, csatlakozótalppal etető- vagy pihenőszékként, hintafunkcióval pedig bölcsőként is szolgálnak.

Komfort? A jó ülés dőlésszöge állítható, egészen a vízszintesig; a hordozókar pozíciója több fokozatban rögzíthető; a legkisebbek számára fej- és derékszűkítő, valamint gerinctámaszbetétek használhatók; a biztonsági öv párnázott.

Higiénia? A jól szellőzően kialakított váz és betétek, valamint a kivehető és mosható huzat szolgálnak erre a célra.

Tartozékok? A már említetteken kívül hasznos lehet az állítható, illetve levehető kupola és napellenző, továbbá a meleg lábzsák.

Önsúly? Mindez ne legyen több 3-4 kg-nál!

Vote it up
266
Tetszett?Szavazzon rá!