Bableves fehér babból

Nem olyan kiadós, mint a csülkös bableves, de olykor éppen erre van szükség

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg fehér bab 4 evőkanál olívaolaj 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 45 dkg paradicsom 10 dkg napon szárított paradicsom 1 kanál szárított oregánó 1 kanál paradicsompüré 1 liter víz 9 dkg száraz tészta 1 kanál frissen aprított koriander vagy petrezselyem 2 kanál parmezánforgács a tálaláshoz só, bors

Elkészítés
1. A babot 3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.

2. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd felforraljuk, és nagy lángon 15 percig főzzük. Leszűrjük és melegen tartjuk.

3. A karikára vágott hagymát olajon 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és még egy percig kavargatjuk.

4. Beletesszük a felaprított friss és szárított paradicsomot, az oregánót, a paradicsompürét, a vizet és a babot.

5. Felforraljuk, és lefedve, lassú tűzön 45 percig főzzük.

6. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tésztát, majd újból felforraljuk, és 6-7 percig főzzük.

7. Korianderrel és parmezánforgácsokkal megszórva tálaljuk.

Vote it up
234
Tetszett?Szavazzon rá!