Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj + a tetejére • 4 gerezd fokhagyma • 10 dkg speck sonka • 20 dkg burgonya • 6 levél zsálya • 5 dkg gomba • 1,2 dl száraz fehérbor • 2 liter víz • 40 dkg borlotti bab • 7,5 dl csirkealaplé • 20 dkg papardelle tészta • reszelt parmezán
Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát, az apróra vágott sonkát, a felkockázott krumplit, a zsályát és a gombát, és 2 percig főzzük.
2. Hozzáadjuk a bort, majd 1 perc múlva a vizet és a babot is, és kb. 1 órán át lassú tűzön főzzük.
3. Ezután botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk az alaplét, és további 10 percig főzzük.
4. Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd egy levesestál aljába merjük, és rákanalazzuk a levest.
5. Tálalás előtt megpöttyözzük olívaolajjal, és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Hozzászólás