Babos csirkecomb

Badarság azt gondolni, hogy az ínyencek csak szarvasgombával töltött homárt vagy belugakaviárt esznek

Hasonló receptek

Az ízek gyönyörűsége ugyanis minden ételben ott rejtőzik, csak ki kell csalogatni valahogy. A következő példán megmutatjuk, hogyan lesz egyszerű és olcsó alapanyagokból ínyenc fogás. Járjon utánunk!

Hozzávalók
2 kaliforniai paprika 2 paradicsom 1 gerezd fokhagyma só, bors 2-3 csirkecomb 1 evőkanál olívaolaj 40 dkg fehér bab 2 marék frissen aprított bazsalikom

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, a belsejükbe tesszük a kettévágott paradicsomokat egy kevés bazsalikommal és a vékony karikákra szelt fokhagymával, és enyhén megsózzuk.

2. A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, a töltött paprikákkal együtt egy sütőedénybe tesszük, és az egészet meglocsoljuk az olajjal. A húst aranybarnára sütjük, majd a paprikákkal együtt kivesszük a sütőedényből, és félretesszük.

3. A sütőedénybe kanalazzuk az előzőleg puhára főzött babot (ha konzerv, nem kell főzni), hozzáöntünk 0,5 dl vizet, majd az edény aljára ragadt zsiradékot felkaparva lassú tűzön, állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a bazsalikomot, majd a hússal és a paprikával együtt tálaljuk.

Vote it up
310
Tetszett?Szavazzon rá!