Az ízek gyönyörűsége ugyanis minden ételben ott rejtőzik, csak ki kell csalogatni valahogy. A következő példán megmutatjuk, hogyan lesz egyszerű és olcsó alapanyagokból ínyenc fogás. Járjon utánunk!
Hozzávalók
2 kaliforniai paprika • 2 paradicsom • 1 gerezd fokhagyma • só, bors • 2-3 csirkecomb • 1 evőkanál olívaolaj • 40 dkg fehér bab • 2 marék frissen aprított bazsalikom
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, a belsejükbe tesszük a kettévágott paradicsomokat egy kevés bazsalikommal és a vékony karikákra szelt fokhagymával, és enyhén megsózzuk.
2. A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, a töltött paprikákkal együtt egy sütőedénybe tesszük, és az egészet meglocsoljuk az olajjal. A húst aranybarnára sütjük, majd a paprikákkal együtt kivesszük a sütőedényből, és félretesszük.
3. A sütőedénybe kanalazzuk az előzőleg puhára főzött babot (ha konzerv, nem kell főzni), hozzáöntünk 0,5 dl vizet, majd az edény aljára ragadt zsiradékot felkaparva lassú tűzön, állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a bazsalikomot, majd a hússal és a paprikával együtt tálaljuk.
Hozzászólás