Baconös paella

A legjobb szakácsok a tegnapi maradékból is olyat tudnak összeütni, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját

Hozzávalók 2 személyre
1 evőkanál étolaj 0,5 fej vöröshagyma 0,5 fej kaliforniai paprika 2 db tojás 30 dkg főtt rizs maradék bacon, főtt csirke vagy bármilyen egyéb főtt hús

Elkészítés
1.
Az olajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát, és 3 percig pároljuk.

2. A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a zöldségekhez, majd hozzáadjuk a rizst és a húst, és néhány percig együtt pirítjuk.

Tipp
A főtt rizs a hűtőszekrényben három napig eláll, ezért érdemes többet főzni, ha más rizses ételt is akarunk készíteni. A főtt, ízlés szerint fűszerezett rizst kiadós tölteléknek használhatjuk paprika vagy nagyobb paradicsom megtöltéséhez. Enyhén párolt, ropogós zöldségfélékkel és salátaöntettel összekeverve tápláló salátafogásként tálalhatjuk fel. Előételként étvágygerjesztő olasz rizsgombócot vagy friss, csíkokra szeletelt zöldséget hozzáadva gyors serpenyős ételt is készíthetünk a maradék főtt rizsből.

Vote it up
95
Tetszett?Szavazzon rá!